Vad är sökmotoroptimering?

Här hittar du konkreta tips om sökmotoroptimering som kan vara av stort värde för dig och ditt företag. Våra erfarna SEO-experter håller sig ständigt uppdaterade kring den senaste utvecklingen och delar gärna med sig av sina kunskaper. Håll utkik efter regelbundna uppdateringar här!

Att använda en sökmotor för att hitta speciella produkter eller tjänster har blivit en självklar metod i dagens samhälle. Det allra vanligaste sättet att söka efter en produkt eller en tjänst idag är via en sökmotor. Undersökningar visar att 90 procent av alla internetanvändare använder sig av sökmotorer för att hitta den information de söker. 75 procent av de beställningar och förfrågningar som sker på hemsidor kommer via en sökning på en sökmotor. Den allra populäraste sökmotorn som det svenska folket använder är Google. Men det finns naturligtvis andra sökmotorer som Yahoo, Bing m fl.

Dra trafik med sökordsoptimering

Att använda en hemsida som företagets ansikte utåt har idag blivit standard för såväl små som stora företag. Med hjälp av skräddarsydda CMS och andra tredjepartslösningar såsom Squarespace och Wix har det blivit enkelt för även den som inte kan programmera att skapa en webbplats.

Hur går man till väga för att hjälpa potentiella kunder att hitta till den nya webbplatsen?

Snabba lösningar och serviceinriktade hostingföretag har gjort det möjligt för företag att ha en hemsida uppe på bara några timmar. Utmaningen ligger dock i att få besökare till webbsidan.

Lär dig mer om sökmotor- och sökordsoptimering

Det finns många olika metoder som man kan använda för att locka potentiella kunder. Man kan investera i traditionell marknadsföring som annonser i tidskrifter, TV och radio. Dessa metoder är väldigt dyra, och budskapen som man sänder ut når oftast ut till en generell målgrupp. En annan metod, som har kommit att bli mycket populär de senaste åren är sökordsoptimering eller sökmotoroptimering. Denna metod har som mål att få webbplatsen att hamna högt upp bland sökresultaten i sökmotorn.

Johan 32 år söker efter reservdelar till sin Volvo. Han går in på google.se och skriver ”bilreservdelar till Volvo S80” i sökfältet. Johan får då upp en träfflista i sökmotorn på alla relevanta webbsidor. Sidor där han kan hitta den information han söker efter. Han behöver inte sålla bort sidor som säljer reservdelar för andra bilmärken som Saab eller Renault. Sökmotorn har redan filtrerat bort alla webbplatser som är irrelevanta för hans sökning och visar Johan en träfflista på de tio mest relevanta resultaten. Detta gör det enkelt och bekvämt för Johan att välja leverantör.

Lämna ett svar