Var på topp och öka försäljningen

Sökmotor­optimering med SEO-byrå

Att synas i sökmotorer – och då framförallt Google – är viktigt för de flesta typer av företag. Verksamheter som inte tänker på sökmotoroptimering kommer att tappa potentiella kunder eller affärer – det är den enkla sanningen.

SEO - Sökmotoroptimering

Google är världens i särklass största sökmotor. Bara i Sverige görs det över 50 miljoner sökningar varje dag. Vi är ständigt online och uppkopplade, exempelvis via mobilen som vi bär med oss överallt.

Vi ser även Google som världens största marknadsplats. Detta då nästan alla typer köp föregås av en sökning på just Google. Det är idag oerhört vanligt att ökad trafik från sökmotorerna ligger till grund för ökad försäljning.

När era potentiella kunder söker efter era produkter eller tjänster på Google, är det viktigt att ni syns så högt upp som möjligt i sökresultatet. För att säkerställa att ni tar del utav trafiken från sökmotorerna bör ni därför arbeta kontinuerligt med sökmotoroptimering, eller SEO som det också kallas.

Gör ni inte det, så innebär det med stor sannolikhet att ni dagligen går miste om relevant trafik från sökmotorer som Google. Vilket i sin tur innebär att ni troligtvis också går miste om potentiell försäljning. Trafiken och försäljningen kommer istället gå till era konkurrenter som positionerar sig bättre. Av den anledningen bör arbetet med SEO vara en prioriterad del i er marknadsföring. Vi är en etablerad seo byrå som kan hjälpa er nå bättre ranking och ökad försäljning!

Vill ni öka er försäljning?

Vårt recept på framgångsrik sökmotoroptimering

search
search

SEO Analys

Första steget i vårt arbete med SEO är att göra en förstudie, där vi genomför en analys av kundens hemsida. Utifrån denna analys identifierar vi vad som behöver åtgärdas för att förbättra kundens optimering på sökmotorerna. För att kunna genomföra ett bra arbete krävs det att först identifiera bristerna.
equalizer
equalizer

Rapportering

I takt med att arbetet implementeras bevakar vi givetvis resultatet löpande. Vi säkerställer exempelvis att de sökfraser vi valt att arbeta med sakta men säkert förbättrar sin position. Statusen rapporteras i regel till dig som kund minst en gång per månad.
assignment
assignment

Åtgärdsplan

När vi har genomfört en grundlig analys av kundens hemsida sätter vi ihop ett konkret åtgärdsförslag. Detta förslag implementeras sedan löpande av oss. I vissa fall väljer kunden själv att implementera den. Vårt arbete med sökmotoroptimeringen sker löpande under hela avtalsperioden.

Vanligt förekommande frågor kring SEO och sökmotoroptimering

 • Hur fungerar SEO (sökmotoroptimering)?

  Exakt hur man på bästa sätt genomför sökmotoroptimering finns det många synpunkter kring. I stora drag handlar det om att på olika sätt stärka upp en domän, och göra det tydligt för sökmotorernas algoritmer att förstå vad den aktuella hemsidan innehåller. Frågar du som företag olika SEO byråer får du ofta olika svar på varför just den byrån är bäst lämpad för dig. Det finns egentligen inget facit när det kommer till arbetet med sökmotoroptimering. Det handlar mer om generella riktlinjer som man bör följa, tålamod och tid till finjusteringar, samt kontinuerlig arbete kopplat till en initial strategi.

 • Varför ska jag anlita en SEO Byrå?

  Ju högre upp ni syns på sökmotorer, desto större chans är det att kunden väljer just er. För att positionera sig högt upp i den så kallade organiska träfflistan på Google krävs det att man arbetar med SEO. För att säkerställa att våra kunder inte går miste om affärer hjälper vi som SEO byrå ert företag med just det. Vi optimerar er hemsida för att den skall positionera sig bättre och samtidigt driva mer relevant trafik. Den ökade trafiken till er hemsida resulterar sedan i fler köpande kunder.

 • När kan jag förvänta mig ett resultat utav SEO arbetet?

  Det är omöjligt att ge ett konkret svar på detta. Det beror på hur konkurrensen ser ut och vilka förutsättningar just er hemsida/domän har. Det är såklart också avhängt i hur mycket tid och resurs du allokerar för det löpande SEO arbetet. En helt ny hemsida utan historik tar i regel betydligt längre tid om man jämför med en webbplats med lång historik och ett redan upparbetat länknätverk. Med det sagt kan det ta alltifrån veckor, månader och år innan du kan se effekten utav sökmotoroptimering.

 • Vad kostar sökmotoroptimering?

  Det är oerhört svårt att på förhand ge en rimlig indikation kring prisbilden för arbete med seo. Detta då det är avhängt i så många olika parametrar. Om ni som kund verkar i en konkurrensutsatt bransch då kommer det rimligtvis krävas mer arbete, vilket i sin tur leder till en högre kostnad.

  En annan viktig parameter som bör räknas in i prisbilden för seo arbetet är vilka förutsättningar just din hemsida har i samband med uppstart. Hur ser de tekniska förutsättningarna ut? Gällande allt ifrån hur stark er domän är till hur er hemsida rent tekniskt är uppbyggd.
  Därför bör det genomföras en gedigen seo analys kring dessa parametrar innan man kan förvänta sig en seriös indikation på tidsåtgång och prisbild på sökmotoroptimeringen.

 • Garanterar ni specifika placeringar på sökmotorerna?

  Vi kan aldrig lämna garantier till våra kunder. Det finns egentligen ingen SEO byrå som kan ge dig som kund garantier på specifika positioner. Vi brukar dock ha en gemensam målbild tillsammans med våra kunder kring vad vi vill uppnå på en specifik tidsperiod. Löpande rapporterar vi resultaten till våra kunder för att säkerställa att arbetet går åt rätt håll.

Senaste blogginläggen